Ski Team Mäenpää

Historia

Kaikki sai alkunsa noin 10 vuotta sitten, kun ryhmä rakennusmiehiä päätti lopettaa tupakoinnin ja ruveta parantamaan kuntoaan. Mäenpää veljesten — Hans, Tomas ja Johan — ensimmäinen tavoite oli juosta maraton alle kolmen tunnin. Tänä päivänä tiimi on kasvanut yhtä nopeasti kuin tavoitteensa, sillä siihen ovat liittyneet myös veljenpojat Viktor ja Hannes sekä Henrik Ekstrand.

Tietoja meistä

SkiTeam Mäenpää on Suomen Hiihtoliittoon kuuluva rekisteröity hiihtoseura. Seuran alla toimii myös kestävyyshiihdon eliittijoukkue, ns. Team Mäenpää, joka osallistuu Visma Ski Classics -kiertueen maratonhiihtoihin sekä Pohjoismaissa että Euroopassa. Tämä toiminta on yksinomaan sponsoritukien varassa.

Kausi 2017-2018

Odotamme tulevalla kaudella voivamme haastaa muut vielä edellistä kauttakin paremmalla joukkueella. Syksyllä joukkueella on vielä harjoitusleirit Livignossa, Mallorcalla ja Ylläksellä ennen kisakauden 26. marraskuuta avaavaa Pontresinan osakilpailua. Tulevalla kaudella Team Mäenpäähän kuuluvat Ari Luusua, Niko Koskela, Christoffer Lindvall, Hans Mäenpää, Viktor Mäenpää, Hannes Mäenpää sekä naishiihtäjät Terhi Pollari ja Evelina Bångman. Ari ja Christoffer edustavat tulevalla kaudella seuraa myös kansallisissa hiihtokilpailuissa, mm. SM-hiihdoissa ja Suomen Cupissa. Ari Luusua kuuluu nyt myös maastohiihdon sprinttijoukkueeseen ja toivomme saavamme tänä talvena nähdä hänen edustavan Suomea olympialaisissa. Seuraa kautemme kuulumisia Facebookissa tai Instagramissa.

Pääsponsori

Ski team Mäenpää on suomalainen kestävyyshiihtojoukkue, joka osallistuu Visma Ski Classics -sarjaan kaudella 2017–2018. Joukkueen pääsponsori on rakennusyhtiö Mäenpää Byggnads Ab, jonka omistavat veljekset Mats ja Kim Mäenpää. Pietarsaarelaisen Mäenpää Byggnads Ab:n liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa. Yhteistyön tavoite on kasvattaa kiinnostusta kestävyyshiihtoon Suomessa ja pitkällä tähtäimellä rakentaa vahva ja kilpailukykyinen kestävyyshiihtojoukkue.