Ski Team Mäenpää

Historia

Det började för ca 10 år sedan med ett gäng byggjobbare som beslutade sig för att sluta röka och börja satsa på att förbättra sin kondition. Bröderna Mäenpää: Hans, Tomas och Johan hade då kanske som främsta mål att klara ett marathon på under 3 h. Efter detta har teamet växt och målen höjts, brorssönerna Viktor och Hannes samt Henrik Ekstrand lockades med i teamet.

Om oss

Längdskidåkningen och speciellt långlopp är det som drar mest. Den årliga höjdpunkten för teamet är det klassiska Vasaloppet där speciellt Hans Mäenpää under de senaste åren slagits om topplaceringarna bland de finländska åkarna, vilket inte är illa av en som bygger på fulltid och började träna på allvar som 30 åring.

Säsongen 2016-2017

Säsongen 2016-2017 blir ännu en milstolpe för Skiteam Mäenpää då vi som förening deltar i Visma Ski Classics touren. Då kommer åtminstone Hans, Hannes oh Viktor att få mäta sig med den absoluta långloppseliten. Vi ser framemot en säsong då vi tar oss ännu några steg närmare den de bästa långloppsföreningarna. Följ vår resa på vår blogg, Facebook och Instagram.

Huvudsponsor

Ski team Mäenpää är ett finskt långloppsteam som säsongen 2016-2017 deltar i Visma Ski Classics. Huvudsponsor är byggnadsföretaget Mäenpää Byggnads Ab som ägs av bröderna Mats och Kim Mäenpää. Mäenpää Byggnads Ab från Jakobstad i Finska Österbotten har idag ca. 30 milj. € i omsättning. Målet är att öka intresset för långlopp i Finland och långsiktigt bygga ett starkt konkurrenskraftigt långloppsteam.