Tack för denna gång RAMSAU!

Andra träningsveckan började med ett tufft stakpass upp till Stoderzinken. Vi körde 4×20 min fartuthållighet med 5 min vila mellan intervallerna. Passet räckte ca 1.5h och vi tog ungefär 900 höjdmeter på en 9,5 km sträcka. Otroligt fin väg och mäktig natur upp till Stoderzinken. Också denhär veckan har det kommit timmar på snö. I början av veckan hade vi riktigt fint väder uppe på Dachstein.

På måndag eftermiddag körde vi ett pass tillsammans med Ari och Antti K som innehöll spänsthopp och vanlig bålstyrka samt  avslutningsvis explosiv styrka. Vi kan konstatera att framförallt spänst, balans och explosivitet behöver tränas mera. I övrigt har veckan varit lugn, bortsett från stavlöpningspasset uppför Planai på onsdag eftermiddag. Natten till torsdag föll det 30 cm snö på Dachstein gletcher. På eftermiddagen blev det ett stavgångspass upp till Guttenbergshaus. Vi svängde en liten bit före toppen eftersom snön blev så djup.

Nu är träningssamlingen i Österrike slut för i år och vi ser framemot vintern och Visma ski classics säsongen som inleds i Pontresina, Schweiz den 27 november. Nu väntar åtminstone fyra lugna dagar och sen kör vi en TEHO-period när kroppen är tillräckligt återhämtad. I mitten av november kommer vi befinna oss i norra Finland, närmare bestämt Olos på läger. Där kommer fokus vara främst på skidtest och att slipa på tekniken.

IMG_3174[1]IMG_3161[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *