Ski Team Mäenpää

Historia

Det började för ca 12 år sedan med ett gäng byggjobbare som beslutade sig för att sluta röka och börja satsa på att förbättra sin kondition. Bröderna Mäenpää: Hans, Tomas och Johan hade då kanske som främsta mål att klara ett marathon på under 3 h. Efter detta har teamet växt och målen höjts.

Om oss

SkiTeam Mäenpää är en registrerad skidföreningen som hör under Finlands skidförbund. Föreningen driver också ett elit långloppsteam s.k Team Mäenpää som deltar i visma ski classics långloppscup både i Europa och de nordiska länderna. Denna verksamhet drivs enbart av sponsorintäkter.

Säsongen 2019-2020

Vi ser fram emot kommande säsong med att kunna utmana andra med ett ännu bättre team än säsongen 2018. Teamet har ännu träningsläger under hösten i Livigno, Mallorca och Idre Fjäll förrän tävlingssäsongen inleds med tempo loppet i Livigno den 29:e november. Team Mäenpää består kommande säsong av Niko Koskela, Hans Mäenpää, Viktor Mäenpää, Hannes Mäenpää  samt teamets damåkare Ida Mäenpää. Följ med oss under säsongen på Facebook och Instagram.

Huvudsponsor

Ski team Mäenpää är ett finskt långloppsteam som säsongen 2019-2020 deltar i Visma Ski Classics. Huvudsponsor är byggnadsföretaget Mäenpää Byggnads Ab som ägs av bröderna Mats och Kim Mäenpää. Mäenpää Byggnads Ab från Jakobstad i Finska Österbotten har idag ca. 20 milj. € i omsättning. Målet är att öka intresset för långlopp i Finland och långsiktigt bygga ett starkt konkurrenskraftigt långloppsteam.