Luusua och Lindvall till Ski team Mäenpää

 

Finska landslagets sprintåkare Ari Luusua byter förening. Före detta ounasvaaran hiihtoseuras Luusua går nu helt över till Ski team Mäenpää.

Ounasvaara är min fostrarförening som har skapat de mest betydelsefulla förutsättningarna i min karriär. Föreningen har gett mig mycket under många år och ett stort Tack för det, säger Ari Luusua.

Luusua representerade redan föregående säsong Ski team Mäenpää i några långloppsstävlingar i Visma ski classics.

Föreningsbytet till Ski team Mäenpää känns som ett naturligt steg framåt och är enligt mig ett steg in i något nytt. Min personliga målsättning kommande säsong är Olympiska spelen men genom den här förflyttningen finns också en plan efter OS. Jag tar gärna emot utmaningen och försöker hjälpa föreningen till följande nivå, säger Luusua.

Ski team Mäenpääs lagledare Kim Mäenpää är naturligtvis nöjd med den nya förstärkningen. Vi kom snabbt överens om ett avtal som båda var nöjda med.

Ari är en mångsidig toppåkare av världsklass som ger både synlighet och bredd i tävlingarna när han kan prestera goda resultat i sprint,normaldistans och långlopp. Han blir en viktig sporrande åkare för de övriga i teamet.

 

Christoffer Lindvall från If Minken övergår också kommande säsong till Ski team Mäenpää. Christoffer är en ung begåvad åkare som har stora möjligheter att blanda sig i toppstriden i Visma ski classics om några år. Hans starkaste egenskap är parstakning som ännu är under utveckling. Christoffer bevisade ju med sin 3:e plats i Nordenskjöldloppet att han är att räkna med.

Niko Koskela med i teamets trupp till Visma ski classics

 

I år kör föreningens långloppsteam under namnet Team Mäenpää. Lagets målsättning inför kommande säsong i Visma ski classics är en topp 10 placering i den totala cupen. Aktierna förbättras radikalt när vi kan presentera Niko Koskela som ny teamåkare. Niko var bästa finländare i avslutningsloppet Ylläs/Levi 2017.

Team Mäenpää i Visma ski classics 2017-2018 är Ari Luusua, Christoffer Lindvall, Niko Koskela, Hans Mäenpää, Viktor Mäenpää, Hannes Mäenpää och teamets enda damåkare Terhi Pollari. Vad träningsresultaten beträffar och om alla hålls friska ser vi fram emot att utmana oss själva och övriga teamen ännu mera i Visma ski classics kommande säsong.

Följande långloppstävlingar är inbokade i vår kalender

 

    1. 26.11        11 km            Prolog Pontresina
    2. 2.12          35 km            LaSgambeda, Livigno
    3. 13.1          65 km            Kaiser Maximillian
    4. 28.1          70 km            Marcialonga
    5. 3.2            50 km            Toblach
    6. 4.3            90 km            Vasaloppet
    7. 25.3          220 km          Nordensköldloppet
    8. 14.4          67 km            Ylläs-Levi

 

Följ oss gärna på Facebook/Instagram

 

Skidhälsningar

 

Kim Mäenpää

Ordförande

Comments