Marcialonga 2017

Matkalaukut on purettu pitkin asuntoa ja hiihtovaatteet pesty. Kävin alkuviikosta hieronnassa, mutta selkä muistuttaa joustavuudeltaan edelleen rautakankea. Sukset ovat vielä suksipussissa olohuoneen nurkassa, mutta nekin menevät pian huoltoon. Itse yritän ehkä huomenna jo suksille, pariin päivään ei ole tehnyt vielä pahemmin mieli.

Marcialonga oli jälleen kerran erittäin antoisa kokemus, joskin piirun verran raskaampi ja jännittävämpi kuin kaksi vuotta sitten. Matkan pituudesta se ei johtunut, reittihän oli lumenpuutteen vuoksi lyhennetty alkuperäisestä 70km pituudesta 57km mittaiseksi. Mutta johtuen hieman helpotetusta reitistä, hyvästä kelistä ja Kiinan Vasaloppetin nostamasta itsetunnosta, uskaltauduin matkaan ilman pitoja. Sydämentykytystä kerrakseen. Ja hyvät perustelut sille, miksi selkä on nyt hieman kipeä.

Ski Team Mäenpään väreissä meitä starttasi matkaan viisi urheilijaa; Hans ja Cristoffer miesten eliitissä ja Hanneskin mukana ensimmäisessä starttiryhmässä. Johan joutui raivaamaan tietään hieman kauempaa, toisesta lähtöryhmästä. Itse sain viime hetkellä siirron naisten eliittilähtöön, mikä aiheutti luonnollisesti lisää sydämentykytystä.

Vaikka Val di Fassan ja Val di Fiemmen pellot loistivat lumettomuudellaan, olivat olosuhteet Marcialongassa muuten erittäin edulliset maastohiihtokilpailuun. Yöpakkaset pitivät huolen siitä, että rata pysyi kovana ja hyvässä kunnossa ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta! Toki hyvät olosuhteet myös nostivat letkojen vauhtia, mikä kapeilla latu-urilla aiheutti hieman vaaranpaikkoja.

Lopputuloksiin tiimi voi olla ihan tyytyväinen, vaikkei aivan nappisuorituksiin yllettykään. Cristoffer ja Hans tippuivat täpärästi pisteiltä ollen sijoilla 71. ja 77. Hannes löytyy lopputuloksissa sijalta 157., Johan 273. ja itse sijoituin naisten sarjassa sijalle 19. Ihan hyvä tulos siis, ja tällä varmistettiin tiimille ihan kohtuulliset pisteet. Parannettavaa kuitenkin jäi, itselleni eniten ehkä pahamaineiseen Cavalesen loppunousuun.

Onneksi uudet kisat ja mahdollisuudet kolkuttelevat jo oven takana! Minä ja Cristoffer hiihdetään tulevana viikonloppuna Keuruun SM-hiihdoissa ja koko tiimillä seuraava iso tavoite on Vasaloppetissa!

  • Terhi

IMG_1938 IMG_1948

IMG_1961

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *